Krajalnica sz 40

W biznesach zaś w gospodarstwach domowych bardzo często odwiedza potrzeba pokrojenia czegoś w pewne, cienkie plastry. Wynika to przede każdym wędlin, serów i pieczywa, jednak daje się, że krajalnica bywa wykorzystywana jeszcze do innych celów, na model do cięcia warzyw czy produktów, gdy chcemy ich w budowy cienkich plasterków.

W zależności z tego, co zamierzam kroić na krajalnicy, stanowi ona zaopatrzona w profesjonalne ostrze - gładkie lub ząbkowane. Ząbkowane poświęcone jest do krojenia pieczywa, co pozwoli łatwo "wgryźć się" w jego formę i podejmuje równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z zmianie gdy chodzi o wędliny lub sery, zależy nam zwłaszcza na wysokich, równych plastrach, które kręci się szybko i bez dodatkowego wysiłku. Do owego punkcie używamy krajalnicy z gładką, jednak bardzo wrażliwą krawędzią, która doskonale radzi sobie z twardymi, jak również niezwykle złożonymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to prosta maszyna do cięcia, polecana zwłaszcza do lokali gastronomicznych i do sklepów. Jest reklamowana przez producenta ze względu na bliską wysoką trwałość oraz łatwość obsługi. Dzięki tym związkom każdy, po pierwszym przeszkoleniu z poziomu bezpieczeństwa oraz higieny pracy, może rozpocząć do pracy z krajalnicą i sprzedawać swoim klientom wędliny lub sery pokrojone w precyzyjne plastry. Krajalnice silnych opinii idą na szybkie uporanie się z pokrojeniem dużej liczbie wędlin czy serów, przy niskim nakładzie rzeczy i odporności pracownika. Taka krajalnica w magazynie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki wtedy poświęcano na krojenie produktów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, jak więc stanowi wymuszane na przypadek w przypadku szynek surowych, które jada się wyłącznie w plasterkach grubości bibułki.